Kopułki z ryżu z filetem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczna sycaca zdrowa propozycja na obiad-polecam

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 torebka ryżu białego
    1/2 piersi z kurczaka
    1 szklanka mrożonego groszku
    1 większa cebula lub 2 mniejsze
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka lub gyros
    suszona natka

Kopułki z ryżu z filetem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję w w wodzie, odcedzam ,   wyjmuję c z woreczka, odstawiam do przestudzenia
    Mięso kroję w kostkę, oprószam przyprawami. Podsmażam krótko na oleju. Dodaję pokrojoną w piórka cebulę. Smażę do lekkiego zrumienienia cebuli. Dodaję ugotowany ryż, mrożony groszek i masło . Doprawiam solą i pieprzem oraz wsypuję suszona natkę.
    Mieszam i całość chwilę dusze pod przykryciem (
    4-5 minut)
    .Podaje uformowane w kopułki, .
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy