Kopułka z kaszy jaglanej ,twarogu i żurawiny.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne lekkie danie z kasza jaglana w roli głównej.Z żurawina i twarogiem oraz winogronami tworzy smaczne , lekko słodkie, sycace i zdrowe danie:) Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    1 szklanka wody
    50 g sera twarogowego białego półtłustego
    15 g żurawiny suszonej
    winogrona zielone 6-7 sztuk
    1 łyzka miodu płynnego
    cynamon.

Kopułka z kaszy jaglanej ,twarogu i żurawiny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną kaszę ugotowac na wodzie wraz z cynamonem .Odcedzić.
    Następnie gotową kaszę połączyć z żurawiną i odstawić by lekko sie przestygła.
    Winogrona pokroic w paski.
    Po 10 minutach do kaszy z żurawiną dodać pokruszony lub pokrojony w drobna kostke twaróg,winogrona , miód i wymieszac.
    Przełożyc do miseczki, posypac cynamonem, smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy