Pyszne lekkie danie z kasza jaglana w roli głównej.Z żurawina i twarogiem oraz winogronami tworzy smaczne , lekko słodkie, sycace i zdrowe danie:) Polecam.
30 min
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
50 g sera twarogowego białego półtłustego
15 g żurawiny suszonej
winogrona zielone 6-7 sztuk
1 łyzka miodu płynnego
cynamon.
Kopułka z kaszy jaglanej ,twarogu i żurawiny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Opłukaną kaszę ugotowac na wodzie wraz z cynamonem .Odcedzić.
Następnie gotową kaszę połączyć z żurawiną i odstawić by lekko sie przestygła.
Winogrona pokroic w paski.
Po 10 minutach do kaszy z żurawiną dodać pokruszony lub pokrojony w drobna kostke twaróg,winogrona , miód i wymieszac.
Przełożyc do miseczki, posypac cynamonem, smacznego:)
Komentarze