kopuła bezowa z granatem i limonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

chrupiąca dzięki bezom, kwaśna przez dodanie limonki i granatu coś dla wielbicieli deserów mniej słodkich

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • herbatniki 1 opakowanie
    dżem malinowy 1 słoiczek
    śmietana 36 procent 1,5 szklanki
    serek mascarpone 250 gram
    cukier puder 1/2 szklanki
    granat
    sok z 2 sztuk limonki
    limonka
    cukier puder do posypania
    bezy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Beza Herbaty

Kopuła bezowa z granatem i limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. śmietanę ubić z cukrem pudrem i sokiem z limonki,serek mascarpone przełożyć do naczynia ,wymieszać stopniowo dodawać ubitą śmietanę( zostawić około 4 łyżki masy) ,przygotować okrągłą miskę którą wyłożyć folią spożywczą ,wylać masę, ,herbatnik smarować dżemem i sklejać z drugim,ułożyć na masie,lekko docisnąć i odstawić do lodówki na 3 godz, po tym czasie delikatnie obrócić ciasto ,zdjąć folię ,posmarować resztą masy , poprzyklejać bezy, udekorować pestkami granatu i limonką ,przed podaniem posypać cukrem pudrem,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Herbatniki Limonka Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować