1.Margarynę wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to tortownicy 30 cm, wyłożonej tylko papierem na dole. Piec w 175* ok.25-30 min.(sprawdzić patyczkiem).Najlepiej upiec dzień prędzej.
2.Nożem naciąć wkoło biszkoptu, ale nie do dołu.Brzeg i spód biszkoptu, powinien mieć ok.3cm. Nożem wyciąć biszkopt, przy nacięciu.
3.Potem można łyżką resztę środka wydrążyć. Ten wydrążony biszkopt rozkruszyć.
4.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Banany obrać i poukładać w środku biszkoptu.Zalać tężejącymi galaretkami.Schłodzić w lodówce.
5.Dodatek do kremu.
6.Krem serowy: Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Porcjami dodawać jogurt, potem ser i zmiksować. Na koniec dolewać, żelatynę i krótko zmiksować.Wsypać dodatki i łopatką wymieszać. Wyłożyć na środek tortu,formując kopczyk.Rozsmarować zaokrąglając,do brzegów biszkoptu.
7.Zaraz rozsypać pozostawioną kruszonkę, wklepując w krem.(Jedną rękę przytrzymać przy krawędzi biszkoptu a drugą sypać kruszonkę,od razu tą pierwszą ręką wklepując w krem.Tak posuwać się wokół całego tortu. Potem rozsypać na górze.)
Komentarze