Koperty z jabłkami

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączenie czekolady i jabłek zachwyci łasuchów.

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego (37,5 dag)
    ● 4 jabłka
    ● szczypta cynamonu
    ● 4 łyżki rodzynek
    ● 3 łyżki cukru
    ● białko
    ● 5 dag czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Koperty z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Mieszamy
    z cynamonem, cukrem i rodzynkami.
  • 2. Ciasto dzielimy na 8 części.
    Wykładamy po porcji
    jabłek, składamy na pół
    i zlepiamy brzegi. Smarujemy
    rozkłóconym białkiem.
    Wykładamy na wyłożoną
    papierem blachę. Pieczemy
    ok. 25 minut w temp.
    200 °C. Studzimy i dekorujemy
    roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować