Koperty z jabłkami

4.5 (163 ocen)

Przekąska do popołudniowej kawki

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    2 kostki margaryny Kasia
    1 szklanka piwa
    1,5 kg jabłek
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Koperty z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na jakieś 2 godziny.
    Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienna, pokroiłam w kosteczkę, dodałam cynamon i cukier waniliowy, wymieszałam. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na 3 części, każdą z nich rozwałkowałam, pokroiłam na kwadraty. Na każdy środek kwadracika kładłam wcześniej przygotowane jabłka, rogi składałam do góry, tak by powstała koperta. Piekłam około 20 - 25 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować