Koperty faszerowane z piersi kurczaka

4.5 (166 ocen)

mój dzisiejszy obiad :))) porcja na 4 osoby

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    1 mała cebula
    1 nektarynka
    4 plastry wędzonki
    żółty lub topiony ser
    pieprz
    sól
    przyprawa do kurczaka
    do panierowania: mąka, bułka tarta, 2 jajka
    do smażenia: olej i smalec w proporcji 1:1
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko Ser

Koperty faszerowane z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż i zrobić 4 kotlety, rozbić.
  • Koperty z piersi  kurczaka-faszerowanie 2. Ułożyć na każdym po kawałku sera, cebuli, nektarynki i wędzonki, przyprawić. Zwinąć na pół.
  • 3. Opanierowć w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka.
  • Koperty z piersi kurczaka-smażenie 4. Smażyć na rozgrzanym oleju i smalcu w proporcji 1:1 po 3 minuty z obu stron

Porady

można dodać inny owoc np. ananas lub gruszkę swieżą lub z syropu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować