Koperkowy serek z jogurtu naturalnego

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest naprawdę pyszny i bardzo bardzo kremowy. Robi się go tak samo jak z jogurtów greckich ale zdecydowanie wychodzi bardziej delikatny i kremowy. Dziś lekka jego wersja z dodatkiem świeżego młodego koperku. Pycha. Ale możecie sami według własnego gustu czy upodobań smakowych tworzyć jego własne wersje smakowe.

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 ml jogurtu naturalnego ( gęstego )
    duża szczypta soli
    szczypta mielonego pieprzu
    garść posiekanego młodego koperku

    gaza
    kawałek sznurka
    sitko
    miska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Krem Pasty Ser

Koperkowy serek z jogurtu naturalnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Na sitko wyłożone gazą wylewamy jogurt.
    Zbieramy boki gazy i ściskamy tworząc taką bombkę. Związujemy mocno i wieszamy nad miską by nadmiar płynu spokojnie sobie kapał i w takiej formie niech sobie wisi pół dnia a na noc wkładamy do lodówki ( leżąc na sitku nad miską ). Rano mamy już gotowy serek na śniadanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Koper Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować