Koperkowy królik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie ma to jak mięso z domowej hodowli :)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki

    1/2 pęczka koperku

    jarzynka

    obsypka maspolanka

    zioła Małgosi

    ocet winny

    miód

    pieprz

    1 kg młodych ziemniaków

Koperkowy królik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z królika skropić octem winnym i płynnym miodem, posypać posiekanym koperkiem i przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Następnie włożyć do naczynia do zapiekania z przykryciem lub rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika na około półtorej godziny. W połowie pieczenia dołożyć ziemniaczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy