Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem

4.82 (11 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczną przekąskę, są to naleśniki koperkowe z serkiem i łososiem.
Naleśniki bardzo smaczne i na pewno będą zaskoczeniem dla rodzinki.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    mąka 1 szkl,
    piwo jasne 1 szkl,
    jajka 2 szt,
    sól do smaku,
    koperek posiekany 4 -5 łyżek,
    sok z 1/2 cytryny,

    Nadzienie;
    serek śmietankowy 250 g,
    chrzan tarty 1 płaska łyżka,
    biały pieprz do smaku,
    łosoś plastry 180 g,

    Dodatkowo;
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.82 (11 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmiksować z piwem ,jajkami oraz sokiem z cytryny.
    Do ciasta dodać posiekany wcześniej koperek oraz szczyptę soli.
    Ciasto odstawić na 30 minut.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć cienkie naleśniki.
    Serek wymieszać z chrzanem oraz z białym pieprzem.
    Naleśniki smarować serkiem rozkładać plasterki łososia i zwijać w rulony, następnie każdy rulon naleśnikowy pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu .
    Podawać jako pyszną przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować