Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczną przekąskę, są to naleśniki koperkowe z serkiem i łososiem.
Naleśniki bardzo smaczne i na pewno będą zaskoczeniem dla rodzinki.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Ciasto;
mąka 1 szkl,
piwo jasne 1 szkl,
jajka 2 szt,
sól do smaku,
koperek posiekany 4 -5 łyżek,
sok z 1/2 cytryny,
Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę zmiksować z piwem ,jajkami oraz sokiem z cytryny.
Do ciasta dodać posiekany wcześniej koperek oraz szczyptę soli.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć cienkie naleśniki.
Serek wymieszać z chrzanem oraz z białym pieprzem.
Naleśniki smarować serkiem rozkładać plasterki łososia i zwijać w rulony, następnie każdy rulon naleśnikowy pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu .
Podawać jako pyszną przekąskę.
Komentarze