Koperkowe naleśniki z białym serem w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na naleśniki umieszczam w misce , miksuję do połączenia się w jednolitą masę , nakrywam , odstawiam na 20 minut . Po tym czasie na patelni posmarowanej cienko olejem smażę naleśniki .
2.Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , studzę . Ser rozdrabniam , dodaję cebulkę z masłem , jajko , szczypiorek , doprawiam solą i pieprzem , mieszam .
3.Na każdy naleśnik nakładam porcje farszu , boki naleśników składam do środka i składam w kopertę .
4.Naleśniki panieruję w zmieszanych jajkach i bułce zmieszanej z sezamem , smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano , podaję od razu .
Porady
U mnie szklanka to 300 ml :)
Naleśniki możemy podać z lekką sałatką bądź czerwonym barszczykiem :)
Komentarze