konkurs_wiosna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

orzeźwiająca i jednoczesnie zaskakujaca sałatka z truskawek, estragonu, bekon i kwiatów czarnego bzu

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - truskawka: 15 sztuk
    - bekon - plasterki: 5 sztuk
    - estragon gałązka: 2 sztuki
    - kwiat czarnego bzu: 1 sztuka
    - sok z kwiatów czarnego bzu: 50 mililitrów
    - ser bryndza: 70 gramów
    - olej słonecznikowy: 100 mililitrów
    - sól morska, grubo mielony pieprz: 1 gram
    - kolendra ziarna: 1 łyżeczka
    - ocet winny lub jabłkowy: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Konkurs_wiosna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z truskawek 1. Truskawki myję i przekrawam na pół, rozrzucam niedbale po półmisku. Następnie układam plasterki bekonu, pozypuje estragonem i serem bryndza. Łyżeczkę kolendry ucieram w moździerzu i posypuję sałatkę. Całość dekoruję kwiatami czarnego bzu. Polewam winegre które robie z soku z z kwiatów czarnego bzu, oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, sól, pieprz kolorowy, odrobina octu winnego. Polewam tuz przed podaniem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować