Zielono mi! Czyli jajka faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zielono mi! Czyli faszerowane jajka szpinakiem, które pięknie prezentują się na wielkanocnym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • Jajka – dowolna ilość
    Świeże, młode listki szpinaku albo mrożone liście szpinaku
    ząbek czosnku
    łyżka stołowa majonezu
    Sól, pieprz
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Zielono mi! czyli jajka faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielono mi! Czyli faszerowane jajka szpinakiem 1. Szpinak smażymy na oleju z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, następnie studzimy.
  • 2. Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek oraz wydrążamy delikatnie żółtka.
  • 3. Farsz robimy z żółtek, szpinaku i majonezu – wszystko mieszając w blenderze.
  • 4. Białka jajek nadziewamy farszem - i gotowe!

Porady

Jaja najlepiej jest nadziewać rękawem cukierniczym , daje to niebywały efekt wizualny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować