pasztet z fasoli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Po świętach najwięcej w mojej lodówce jest resztek lekko obeschniętej wędliny dlatego postanowiłam wykorzystać ją do zrobienia pasztetu .

  • 15 min

Składniki:

  • 2 puszki fasoli bialej
    2 jajka
    resztki wedlin
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka
    chili

Pasztet z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmaż plasterki wędliny( u mnie cały kubek) pozostałe po świętach na patelni bez tłuszczu, rozgnieć fasole widelcem lub blenderem jeśli posiadasz. Ja rozdrabniałam widelcem bo chciałam pozostawić kawałki fasoli , następnie dopraw do smaku. Gdy wędlina zrobi się już chrupiąca , pokrój ją w drobne paski lub kostkę. Wszystko wymieszaj i umieść w keksówce lub papilotkach. Piecz w 190 stopniach ok 35 min.

Porady

Polecam pasztet z sałata polaną vinegrettem, lub podać na czosnkowych grzankach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Pasztet z fasoli