Konfitura z zielonych pomidorów i papryczką chili

0 (0 ocen)

Przepyszna konfitura - słoiczek znika w mig!

Składniki:

  • 0,5 kg zielonych pomidorów
    0,5 kg cukru
    papryczka chili (świeża)
    40 ml octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z zielonych pomidorów i papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny aby pomidory puściły sok. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili (może być z pestkami - będzie ostrzejsze). Stawiamy na ogień i zagotowujemy. Gotujemy przez 10 min na dużym ogniu, następnie zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu dopóki pomidory nie staną się przezroczyste. Ok. 5 min. przed końcem gotowania dodajemy ocet. Rozlewamy w pasteryzowane słoiczki i zamykamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować