Konfitura z zielonych pomidorów i papryczką chili

  • wyświetlono: 921 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepyszna konfitura - słoiczek znika w mig!

nataliakielek

Składniki

0,5 kg zielonych pomidorów
0,5 kg cukru
papryczka chili (świeża)
40 ml octu jabłkowego

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z zielonych pomidorów i papryczką chili

  • 1. Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny aby pomidory puściły sok. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili (może być z pestkami - będzie ostrzejsze). Stawiamy na ogień i zagotowujemy. Gotujemy przez 10 min na dużym ogniu, następnie zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu dopóki pomidory nie staną się przezroczyste. Ok. 5 min. przed końcem gotowania dodajemy ocet. Rozlewamy w pasteryzowane słoiczki i zamykamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0gjvo2o

Dodane przez: Habibi

Sałatka z zielonych pomidorów z papryką

Świetny sposób na zagospodarowanie...

sałatka z zielonych pomidorów

Dodane przez: doowa

Sałatka z zielonych pomidorów

Widziałam na moim ryneczku że zielone...

Sałatka z zielonych pomidorów

Dodane przez: rzelkazag

Sałatka z zielonych pomidorów

Smaczny dodatek do obiadu oraz...

Sałatka z zielonych pomidorów

Dodane przez: asiast

Sałatka z zielonych pomidorów

Nie wiem czy jeszcze można gdzieś...

Sałątka z zielonych pomidorów

Dodane przez: kada

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę

Sałatka z zielonych pomidorów na...

zielone pomidory

Dodane przez: AnnaKoziel

Sałatka z zielonych pomidorów

Oto jeden z najlepszych i sprawdzonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE