Konfitura z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Cos w stylu chutney, slodko-kwaśny smak. Naae sie jako dodatek do kanapek, zapiekanek jak i pieczonego mięsa bądż ryb.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5pomidorów,
    1mała cebula,
    Łyżka cukru,
    1/4szkl wody,
    3ziarenka ziela angielskiego,
    Pół łyżeczki przyprawy curry

Konfitura z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw nalezy sparzyć pomidory wrzatkiem w tym czasie mozna takze zacząc przygotowywać syrop, nastepnie dodajemu cebule pokrojoną w kostke, po kilku minutach kiedo calosc nieco zgęstnieje dodajemy pomidry obrane ze skorki i pokrojone w kostke, ziele angielskie i ponownie pozostawiamy aż calość nieco zgęstnieje.
    Ciepłe przekładamy do słoików odwracając do góry dnem.

Komentarze

Podobne przepisy