Konfitura z pomarańczy i imbiru

4.49 (201 ocen)

Mój nowy manicure zainspirował mnie do zrobienia marmolady z pomarańczy :)

Składniki:

  • Składniki:
    5 - 6 dużych pomarańczy
    ok. 400 ml wody
    ok. 400 g cukru
    szczypta cynamonu
    szczypta kardamonu
    plasterek świeżego imbiru
    skórka z otartej pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Konfitura z pomarańczy i imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marmolada z pomarańczy 1. Pomarańcze dokładnie szorujemy pod gorącą wodą. Ocieramy skórkę z 1 pomarańczy. Resztę owoców obieramy i pozbawiamy białej skórki, owoce dzielimy na mniejsze cząstki, pozbywamy się pestek.
  • konfitura z pomarańczy 2. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cukier, cynamon, kardamon oraz tarty imbir. Gotujemy na małym ogniu mniej więcej godzinę, aż marmolada zacznie gęstnieć. Przed końcem gotowania dodać skórkę pomarańczy. Przekładamy do słoików, kiedy konfitura jest gorąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować