Konfitura z jeżyn

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Konfitura z jeżyn to doskonały dodatek do deserów, ciast, lodów. Współgrają ze smakiem ryb, kaczki a nawet i wołowiny. Idealny dodatek do herbaty. Polecam.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg jeżyn
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z jeżyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oczyścić , wymieszać z cukrem i odstawić na około 1 godzinę. Pio godzinie przełożyć do garnka z grubym dnem i smażyć na wolnym ogniu. Gdy zgęstnieje przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować