Konfitura z jeżyn

  • wyświetlono: 148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Konfitura z jeżyn to doskonały dodatek do deserów, ciast, lodów. Współgrają ze smakiem ryb, kaczki a nawet i wołowiny. Idealny dodatek do herbaty. Polecam.

Świeca Urszula
  • 6 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

1 kg jeżyn
1 kg cukru

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z jeżyn

  • 1. Owoce oczyścić , wymieszać z cukrem i odstawić na około 1 godzinę. Pio godzinie przełożyć do garnka z grubym dnem i smażyć na wolnym ogniu. Gdy zgęstnieje przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jeżynyPrzetworykonfitura z jeżyn
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0x4uai9

Dodane przez: paolineczka

Konfitura z cytryny

Konfitura cytryny?? CZemu by nie...

konfirura

Dodane przez: Anitka0804

Konfitura z czarnej porzeczki

Warto mieć kilka słoiczków takiej...

Konfitura z aronii

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Konfitura z aronii

Aronia to ''apteka na drzewie''....

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czerwonej porzeczki

Domowa konfitura którą robiła moja...

Konfitura z czarnej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czarnej porzeczki

Domowe słodkie konfitury, można...

Konfitura z aronii

Dodane przez: Jola66

Konfitura z aronii i jabłek

Przetwory z aronii nie tylko sąt...