Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

4.49 (200 ocen)

Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli jako dodatek do mojego domowego pasztetu z kurczaka.

Składniki:

  • Składniki:
    4 duże czerwone cebule
    2 łyżki trzcinowego, brązowego cukru (u mnie z melasą)
    100 ml porto (lub wytrawnego wina czerwonego)
    2 łyżki octu balsamicznego
    łyżeczka suszonego tymianku
    szczypta soli i pieprzu do smaku
    łyżka masła do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury Marmolady Karmel

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy winem i dusimy do miękkości czyli około 20 minut. Na sam koniec dodajemy cukier, dobrze mieszamy aż cukier się skrystalizuje a potem dodajemy ocet balsamiczny oraz tymianek. Całość dusimy aż płyn odparuje.
  • konfitura z cebuli 2. Doprawiamy solą i pieprzem wg smaku. W sumie całość smażyłam ponad pół godziny.

    Do marmolady możemy dodać łyżkę borówek albo żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować