Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

  • wyświetlono: 3809 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli jako dodatek do mojego domowego pasztetu z kurczaka.

małgorzata kwiatkowska

Składniki

Składniki:
4 duże czerwone cebule
2 łyżki trzcinowego, brązowego cukru (u mnie z melasą)
100 ml porto (lub wytrawnego wina czerwonego)
2 łyżki octu balsamicznego
łyżeczka suszonego tymianku
szczypta soli i pieprzu do smaku
łyżka masła do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy winem i dusimy do miękkości czyli około 20 minut. Na sam koniec dodajemy cukier, dobrze mieszamy aż cukier się skrystalizuje a potem dodajemy ocet balsamiczny oraz tymianek. Całość dusimy aż płyn odparuje.
  • konfitura z cebuli2. Doprawiamy solą i pieprzem wg smaku. W sumie całość smażyłam ponad pół godziny.

    Do marmolady możemy dodać łyżkę borówek albo żurawiny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniakonfituramarmolada z cebulikarmelizowana czerwona cebula

Komentarze

Podobne przepisy

konfitura z borówki leśnej

Dodane przez: frezia

borówka czerwona do mięs i serów

Uwielbiam robić przetwory z owoców...

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czerwonej porzeczki

Domowa konfitura którą robiła moja...

Konfitura żurawinowa

Dodane przez: rzelkazag

Konfitura żurawinowa do mięs, serów, pasztetów

Uwielbiam ją z grillowanym oscypkiem.

image-1ci55yr

Dodane przez: dietetyklublin

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z PORTO, ŻURAWINĄ...

każda podróż to przepis..każda...

konfitura z borowek

Dodane przez: lucyna19

Konfitura z czerwonych borówek

Świetny dodatek zarówno do pieczywa...

Konfitura   z cebuli

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli to świetny dodatek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE