Konfitura z czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Konfitura z cebuli brzmi zaskakująco! Jednak nie ma się czego bać-warto zaryzykować. Dżem sprawdza się jako dodatek do mięs (szczególnie wołowiny), pasztetów a także serów.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonej cebuli
    1 łyżka cukru trzcinowego np. demerara
    3 łyżki lejącego się miodu (użyłam wielokwiatowego)
    6 łyżek octu balsamicznego
    ząbek czosnku
    sól, pieprz i tymianek do smaku

    Read more: http://slodkieslone.pl/page/2/#ixzz25UpMZZoI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Obraną cebulę kroimy w pióra, solimy dosyć obficie (około 1 łyżeczki-wg uznania) i dusimy do miękkości na małym ogniu (około 40 minut). Gdy cebula jest już miękka i szklista zwiększamy ogień i lekko ją podsmażamy.

    2)Ponownie zmniejszamy ogień, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, cukier, miód oraz ocet. Wszystkie składniki gotujemy na małym palniku aż konfitura odparuje, zgęstnieje i ściemnieje. Na koniec dodajemy suszony tymianek oraz pieprz.

    3)Gorącą konfiturę możemy zamknąć do wyparzonych słojów, ustawić do góry dnem i przechowywać.

    Read more: http://slodkieslone.pl/page/2/#ixzz25UpP4X80
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować