Konfitura z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Wspaniały dodatek do lodów, a także do wypieków i innych deserów.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki:
    2 kg czarnej porzeczki
    1,5 kg cukru
    250 ml wody

Konfitura z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obieramy z szypułek i myjemy. W garnku rozpuszczamy cukier w wodzie. Gdy się rozpuści dodajemy oczyszczone porzeczki. Zagotowujemy i odstawiamy na 24 h. Następnego dnia znów zagotowujemy, odstawiamy na 24 h, kolejnego znów zagotowujemy i odstawiamy na 24 h. 4 dnia zagotowujemy, ale tym razem gotujemy 5 minut. Przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy, pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy