Konfitura truskawkowo poziomkowa

0 (0 ocen)

Uwaga!! te konfitury uzależniają !! Gdy raz ich spróbujesz , będziesz je jadł i jadł i jadł....:))

Składniki:

  • 1 szkl poziomek
    1 kg truskawek
    1 kg cukru
    1 i 1/2 szkl wody

Konfitura truskawkowo poziomkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyj, z truskawek pozbądź się szypułek
  • 2. Do dużego garnka wlej wodę i dodaj cukier, gotuj do momentu uzyskania gęstego syropu.
    Dodaj owoce, gotuj 5 min od czasu do czasu mieszając. wystudź
  • 3. Czynność powtórz minimum 2 razy ( do momentu aż owoce zaczną być szkliste)
  • 4. gorące owoce z syropem przelej do wyparzonych i suchych słoików.
    Pasteryzuj 15 do 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy