Konfitura truskawkowa z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Średni

To ulubiony dżem mojego synka:)

  • Średni

Składniki:

  • - truskawki: 2 kilogramy
    - cukier żelujący (2:1): 1 kilogram
    - biała czekolada: 20 dekagramów
    - kwasek cytrynowy: 2 opakowania

Konfitura truskawkowa z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, pokroić na małe kawałki. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem i kwaskiem, dobrze wymieszać. Zagotować, gotować na małym ogniu 4 min. Dodać drobno posiekaną czekoladę. Od razu przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 7 min na małym ogniu.
    Z powyższych składników otrzymamy ok. 11 słoiczków o poj. 250ml.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy