Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

0 (0 ocen)

Polecam konfiturę, robi się ją szybko, a pomarańcze i imbir są w Lidlu bardzo tanie. Wykorzystamy ją do ciast i deserów.

Składniki:

  • 2 kg pomarańczy
    35dag cukru
    1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru
    1 galaretka pomarańczowa
    1 Konfiturex
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Konfitura pomarańczowo -imbirowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • konfitura 1. Owoce sparzyć ,obrać dokładnie ze skórki i albedo .Porozdzielać na cząstki i każdą podzielić na 4 części. Połowę zmiksować na mus razem z imbirem .Do musu dodać pozostawioną połowę cząstek pomarańczy i wymieszać .Wsypać Konfiturex ,wymieszać i zagotować, ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsypać cukier i galaretkę--gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zniknie piana. Gorącą konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików ,zamknąć i odwrócić do góry dnem.
    Konfiturę wykorzystujemy do deserów.
  • lody z konfiturą 2. Lody z ciepłą konfiturą pomarańczowo-imbirową.
    Konfiturę lekko podgrzać, nałożyć lody i ubitą śmietanę. Ozdobić wisienkami kandyzowanymi i miętą.
  • deser 3. Konfitura pomarańczowo-imbirowa z wiśniami i śmietaną.
    Do pucharka nałożyć konfiturę, wiśnie i śmietanę. W tej wersji lepiej się sprawdzą wiśnie świeże.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować