Konfitura pomarańczowo -imbirowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce sparzyć ,obrać dokładnie ze skórki i albedo .Porozdzielać na cząstki i każdą podzielić na 4 części. Połowę zmiksować na mus razem z imbirem .Do musu dodać pozostawioną połowę cząstek pomarańczy i wymieszać .Wsypać Konfiturex ,wymieszać i zagotować, ciągle mieszając. Do gotujących się owoców wsypać cukier i galaretkę--gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zniknie piana. Gorącą konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików ,zamknąć i odwrócić do góry dnem.
Konfiturę wykorzystujemy do deserów.
2.Lody z ciepłą konfiturą pomarańczowo-imbirową.
Konfiturę lekko podgrzać, nałożyć lody i ubitą śmietanę. Ozdobić wisienkami kandyzowanymi i miętą.
3.Konfitura pomarańczowo-imbirowa z wiśniami i śmietaną.
Do pucharka nałożyć konfiturę, wiśnie i śmietanę. W tej wersji lepiej się sprawdzą wiśnie świeże.
Komentarze