Konfitura-morelowo-miodowa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przetwory z moreli nadają się do dań słodkich jak i
wytrawnych.
Konfitura morelowa jest bardzo aromatyczna i delikatna.
Przepis na konfiturę zaczerpnełam ze strony Kuchnia Lidla

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • morele -1,60 kg
    sok z cytryny - 4 łyżki
    miód prawdziwy - 8 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy Konfitury

Konfitura-morelowo-miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele przebrać, opłukać, osączyć na sicie.
    Następnie każdą morelę wypestkować.
  • 2. Pokroić owoce na kawałki, dodać miód i sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
  • 3. Przełożyć owoce do garnka, gotować na wolnym ogniu, przez około pół godziny.
    Mieszając od czasu do czasu, aby konfitura się nie przypaliła.
  • 4. Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować