Konfitura malinowo-różana

  • wyświetlono: 549 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smak wakacji zamknięty w słoiczku :) Dżem słodziutki, pachnący idealny do tostów francuskich, naleśników czy też innych deserów, polecam.

Mienta

Składniki

550 g malin
180 g cukru
60 g cukru różanego
pół opakowania dżemixu uniwersalnego (na pół kg owoców)

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura malinowo-różana

  • Konfitura malinowo-różana1. Umyte maliny mieszamy z dżemixem.

    Doprowadzamy do zagotowania owoców.

    Dodajemy cukier i mieszamy.

    Doprowadzamy do zagotowania i na małym ogniu gotujemy około 2-3 minuty.

    Po tym czasie zdejmujemy z ognia i mieszamy aż zniknie piana.

    Dżem przelewamy do słoiczków, zamykamy je i zostawiamy do ostudzenia odwrócone do góry dnem.

    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieMalinydżemkonfituracukier różanyróżane

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Mada

Woda Różana

Idealny dodatek do słodkich dżemów,...

image-0tlh1mj

Dodane przez: JulkaTomeczek

Konfitura wiśniowa

Konfitura jest znakomita do naleśników,...

Borówkowa konfitura

Dodane przez: Jaga85

Borówkowa konfitura

To idealny dodatek do deserów,...

KONFITURA Z WINOGRON

Dodane przez: Barbara Ornat

KONFITURA Z WINOGRON

PRZEPIS DOSTAŁAM OD MOJEJ MAMY-...

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Skotka

Konfitura truskawkowa

Pyszna konfitura, pomimo małej...

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Ania_L

Konfitura truskawkowa

Konfitura truskawkowa: intensywnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE