Konfitura malinowa

  • wyświetlono: 371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

W Rosji częstym dodatkiem do deserów, placuszków bądź naleśników są konfitury. Przygotowuje się je praktycznie z każdego rodzaju owoców, gromadzi w spiżarni, aby potem było czym poczęstować gości:)

ilka_86
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- maliny: 500 gramów
- cukier: 0.5 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura malinowa

  • 1. Maliny przez chwilę zamoczyć w wodzie. Osączyć na sicie, następnie w misce zasypać cukrem i lekko rozgnieść, pozostawić na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelać do rondla i gotować tak długo aż się rozgotują, następnie powlewać do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcić, aż chwycą. Przechowywać w spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimawiosnajesieńrosyjski_deser

Komentarze

Podobne przepisy

konfitura wiśniowa z cynamonem

Dodane przez: Doraa

Konfitura wiśniowa z cynamonem

Bardzo lubię cynamon. Dodaję go...

image-0tlh1mj

Dodane przez: JulkaTomeczek

Konfitura wiśniowa

Konfitura jest znakomita do naleśników,...

konfitura morelowa

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

konfitura morelowa

Zamykam lato w słoiku! Co roku...

Konfitura wiśniowa

Dodane przez: PolskaGotuje

Konfitura wiśniowa

Konfitura jest dobrym dodatkiem...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina malinowa

Frużelina malinowa to jeden z ulubionych...

Borówkowa konfitura

Dodane przez: Jaga85

Borówkowa konfitura

To idealny dodatek do deserów,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE