Konfitura jagodowa

4.5 (195 ocen)

  • Łatwy

Jagody mogłabym jeść cały rok gdyby rosły cały rok w lesie.Na szczęście można je zamknąć w słoiczku w postaci konfitur lub dżemu.Na śniadanie najlepsze.

  • Łatwy

Składniki:


  • - jagody: 300 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - woda: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy Konfitury

Konfitura jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Jagody oczyść, opłukaj i przełóż do rondelka. Dodaj wodę i na bardzo wolnym ogniu pogrzej aż jagody puszczą sok. Wsyp cukier i gotuj 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Owoce przełóż do czystego słoiczka i zakręć. Odwróć do góry dnem, ostudź i odstaw w chłodne i ciemne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować