Konfitura Jagodowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wato sobie zrobić taką konfiturkę w domu, jest przepyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg jagód
    1 szklanka cukru
    4-5 łyżek wody

Konfitura jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebrać, oczyścić i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Osączyć na sicie. Owoce przełożyć do garnka, najlepiej z grubym dnem, dodać cukier i wlać wodę. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby owoce nie przywarły do dna. Gdy całość zgęstnieje, gorącą konfiturę przekładać do wyparzonych słoików. Słoiki natychmiast zakręcać i pasteryzować około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy