Konfitura do mięs ze szczypiorku i wiśni

  • wyświetlono: 582 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Poezja smaku!

P10
  • 45min

Składniki

1 pęczek szczypiorku (około 100 g)
1/3 kostki margaryny (kostka 250 g)
150 g wiśni drylowanych z kompotu
1/2 szklanki kompotu z wiśni (płyn)
3 - 4 łyżki cukru
2 łyżki octu
3 ząbki czosnku
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu białego mielonego

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura do mięs ze szczypiorku i wiśni

  • kon1. Margarynę rozpuścić, dodać posiekany szczypiorek i cukier. Smażyć 10 - 15 min.
  • kon2. Do karmelizowanego szczypiorku wlać kompot, ocet, wsypać wiśnie. Smażyć 10 min.
  • kon3. Do konfitury dodać posiekany czosnek i przyprawy. Całość smażyć jeszcze 10 min. Konfiturę ostudzić, przechowywać w lodówce. Serwować do mięs na zimno i pasztetów.

Porady

Konfiturę można też przełożyć do słoiczków i pasteryzować.

W czasie smażenia masę należy często mieszać.

Konfitura smakuje najlepiej lekko podgrzana.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konfitura

Komentarze

Podobne przepisy

konfitura z pigwy do herbaty

Dodane przez: EmiEs

Konfitura z pigwy do herbaty

Pigwa nazywana polska cytryną idealnie...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Konfitura z aronii i wiśni

Konfitura z aronii i wiśni jest...

Konfitura z pigwy do hebaty

Dodane przez: EmiEs

Konfitura z pigwy do herbaty

Polska cytrynka, czyli pigwa.Konfitura...

żurawina do mięsa

Dodane przez: Kasja1986

Żurawina do mięsa

Pyszna żurawina idealna do różnych...

image-25ap265

Dodane przez: grzewkins

Uniwersalna przyprawa do mięs

bardzo uniwersalna przyprawa do...

image-0vvf10n

Dodane przez: Monika Matysiak

ZIOŁOWA PRZYPRAWA DO ZUP, SOSÓW, MIĘS I RYB

W sezonie na świeże zioła i warzywa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE