Konfitura czereśniowa na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo ciekawy smak - słodycz pozostawiająca lekko pikantny smak w ustach:)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g. czereśni
    5 łyżek cukru
    5 goździków
    1 łyżeczka cynamonu
    2 szczypty pieprzu
    2 szczypty chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Konfitury

Konfitura czereśniowa na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura czereśniowa na pikantnie 1. Czereśnie myjemy i pestkujemy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na co najmniej pół godziny, ąby puściły sok.
  • 2. Następnie dodajemy cynamon i goździki i gotujemy na małym ogniu aż konfitura się zredukuje do odpowiedniej gęstości. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz i chilli. Wkładamy do umytych i suchych słoiczków i pasteryzujemy ok. 10 minut.

Porady

Porcja podana jest na dwa słoiki, żeby można było spróbować mniejszą ilość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czereśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować