Konfitura czekoladowo-wiśniowa

4.98 (171 ocen)

Idealny dla wielbicieli czekolady:) Mój synek się nim zajada, najchętniej wyjadałby łyżeczką prosto ze słoika;)

Składniki:

  • 1,3 kg wiśni,
    600g cukru,
    2 łyżki ciemnego kakao,
    100g mlecznej czekolady,
    laska wanilii.
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Konfitura czekoladowo-wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowa konfitura wiśniowo-czekoladowa 1. Wiśnie umyć i wypestkować. Zasypać cukrem, odstawić na całą noc. Następnego dnia dodać połamaną na kawałki czekoladę, kakao oraz nasiona z wanilii. Zagotować.
  • surowa konfitura wiśniowo-czekoladowa2 2. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Odstawić na całą noc. Następnego dnia gotować kolejne 2 godziny na małym ogniu, często mieszając. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Wanilia Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować