Kompot żurawinowy

  • wyświetlono: 80 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W sezonie zimowym taki kompot u mnie gości codziennie gdy mam dostęp do świeżej żurawiny. Uwielbiam go jest zdrowy, ma piękny ciemno różowy kolor i ma wspaniałe wartości, smak ma lekko gorzki ale to bogactwo samych dobrodziejstw.

Anitka0804
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 g świeżej żurawiny
1/2 l wody
4 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot żurawinowy

  • 1. Żurawinę przepłukujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy na kuchenkę. Następnie gotujemy kompot dosładzamy cukrem oczywiście ilość według uznania można pominąć lub dać mniej. Gotujemy aż owoce lekko się rozpadną, zdejmujemy z ognia. Kompot jest gotowy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ŻurawinaKompot żurawinowy

Komentarze

Podobne przepisy

kompot z wiśni i jabłek

Dodane przez: Milena127

Kompot jabłkowo-wiśniowy

Kompot z owoców lata, jest bardzo...

Żurawinowy grzaniec

Dodane przez: Jaga85

Żurawinowy grzaniec

Napój ten nie tylko rozgrzewa,...

kompot

Dodane przez: dusiowa

Kompot truskawkowy

Domowy kompot truskawkowy to mój...

kompot jabłkowy

Dodane przez: kinga_ka

KOMPOT JABŁKOWY

Tradycyjny, pyszny, domowy

wigilijny kompot

Dodane przez: aniak

Wigilijny kompot

Kompot na Wigilię zrobiłam pierwszy...

Kompot z jabłek

Dodane przez: Karioka

Kompot z jabłek

Kompot z jabłek to przyjemny i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE