Kompot ze śliwek

5 (140 ocen)

  • 60 min

Idealny do obiadu i na upalne dni

  • 60 min

Składniki:

  • 3 kg śliwek
    1 1/2 kg cukru
    woda
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Kompot

Kompot ze śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyś, usunąć ogonki. Litrowe słoiki zapełnić śliwkami. Do każdego słoika wsypać po około 4-5 łyżek cukru. Uzupełnić wodą. Pasteryzować przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować