Kompot z trzech owoców

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najlepszy w czasie lata. Polecam dla dzieci.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże jabłko
    1 duża gruszka
    1 duża brzoskwinia
    1 l wody
    2 czubate łyżki cukru
    2 łyżki syropu malinowego
    4 świeże listki mięty

Kompot z trzech owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinię obieramy ze skórki. Pozostałe owoce myjemy, kroimy w ósemki. Wyjmujemy pestki i gniazda nasienne.
  • 2. Owoce zalewamy wodą, gotujemy 10 minut wraz z miętą. Kompot słodzimy cukrem i syropem malinowym. Możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy