Kompot z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najbardziej orzeźwiający kompot jaki znam.Kojarzy się z dzieciństwem i szczęściem rodzinnym.Pachnie bosko i beztrosko...

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - rabarbar: 600 gramów
    - woda (wrzątek): 2 litry
    - cukier (brązowy lub biały): 150 gramów
    - przyprawa do szarlotki: 1 łyżeczka
    - sok z limonki: 2 łyżki

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć,pokroić,wrzucić do wrzątku,wsypać cukier,przyprawę,gotować 25 minut.Można rabarbar obrać,ale nie jest to konieczne.
  • 2. Pod koniec gotowania wlać sok z limonki.Kompot przecedzić,ewentualnie dosłodzić miodem.Podawać schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy