Kompot z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rabarbar zawsze będzie przypominał mi smaki dzieciństwa, zawsze były robione z nim ciasta, ja często jadłam zanurzany w cukrze a przede wszystkim gościł na stole w postaci rabarbaru

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 kg rabarbaru
    - 3 litry wody
    - 3/4 szklanki cukru

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki ok. 5 cm. Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy cukier, mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy 10-15 min. Odstawiamy do ostygnięcia, odcedzamy i przelewamy do dzbanka, wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy