Kompot z porzeczek i truskawek

4.49 (183 ocen)

  • Łatwy

Piękny kolor tego kompotu to zasługa dodanych do niego czarnych porzeczek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - czarne porzeczki: 400 gramów
    - czerwone porzeczki: 300 gramów
    - truskawki: 250 gramów
    - jabłko: 1 sztuka
    - woda: 2.5 litra
    - cukier: 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z porzeczek i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oczyścić, umyć, jabłko razem ze skórką przekroić na cztery, wydrążyć gniazdo nasienne.
  • 2. Przygotowane owoce włożyć do garnka, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu ok. pół godziny. Po tym czasie dodać cukier i gotować jeszcze 5-10 minut.
  • 3. Kompot podawać schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Porzeczki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować