Kompot z melona

4.5 (152 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kompot z melona podawany podczas uroczystego obiadu i w każdej innej sytuacji zawsze budzi zachwyt.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - melon galia: 1 sztuka
    - cukier puder: 5 łyżek
    - woda mineralna niegazowana: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z melona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • melon wydrążyć 1. Melona obrać ze skórki, usunąć pestki (najlepiej łyżką do lodów).
  • melon kompot 2. Tak przygotowanego melona pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z wodą i cukrem, gotować 15 minut.
  • kompot melonowy 3. Przelać do sterylnych słoików. Słoje szczelnie zamknąć, ustawić na blacie (do góry dnem).Po 2 godzinach przenieść w ciemne, chłodne miejsce. Spożyć w ciągu 3 dni. Jeżeli chcemy, aby dłużej zachował przydatność do spożycia należy kompot pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Melon

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować