Kompot z jabłka i żurawiny

4.49 (169 ocen)

  • 15 min

Bardzo orzeźwiający i zdrowy kompot.Samo zdrowie

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jabłka (słodkie)
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
    ok.1 litra wody
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z jabłka i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić w półksiężyce ( lub dowolnie ).
    Do garnka wlewamy wodę dajemy jabłka pokrojone i żurawinę wszystko zagotować i od momentu wrzenia gotujemy jeszcze ok 7 - 10 min.

Porady

Jeżeli jabłka nie są za słodkie można dodać cukier do kompotu. Ja przygotowuje ten kompot dla dzieci i nie daje cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować