Kompot z gruszek i cytryny

  • wyświetlono: 952 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Ten pyszny kompot powstał jako produkt uboczny przy pieczeniu ciasta. Sok z cytryny nadaje mu ciekawy smak.

joanna30

Składniki

5 gruszek
1/2 szkl cukru (proponuję trochę mniej)
sok z 1 cytryny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z gruszek i cytryny

  • 1. Gruszki umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w grubsze półplasterki. Skropić sokiem z cytryny. Zagotować 1,5l wody z cukrem, dodać gruszki wraz z sokiem i gotować ok 10-15 minut. Ostudzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakigruszkicytryna
 

Komentarze

Podobne przepisy

napój cytrynowo imbirowy

Dodane przez: Kasja1986

Napój miodowy z imbirem i cytryną

Idealny zimową porą, gdyż świetnie...

Detoks dla puszystych

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Napój z cytryny, limonki, ogórka, mięty i...

Przepis znalazłam w internecie....

Kompot z jabłka i żurawiny

Dodane przez: LucyG

Kompot z jabłka i żurawiny

Bardzo orzeźwiający i zdrowy kompot.Samo...

kompot z jabłek i śliwek

Dodane przez: rena123

Kompot z jabłek i śliwek

Dawniej kompot był codziennym gościem...

kompot z rabarbaru i wiśni

Dodane przez: bpuzio

kompot z rabarbaru i wiśni

niezwykle orzeźwiający kompot,...

Herbatka imbirowa z miodem, cytryną i pomarańczą

Dodane przez: Konto nieaktywne

Herbatka imbirowa z miodem, cytryną i pomarańczą

Doskonała na bolące stawy i kości,...