Kompot z gruszek i cytryny

5 (182 ocen)

Ten pyszny kompot powstał jako produkt uboczny przy pieczeniu ciasta. Sok z cytryny nadaje mu ciekawy smak.

Składniki:

  • 5 gruszek
    1/2 szkl cukru (proponuję trochę mniej)
    sok z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z gruszek i cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w grubsze półplasterki. Skropić sokiem z cytryny. Zagotować 1,5l wody z cukrem, dodać gruszki wraz z sokiem i gotować ok 10-15 minut. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować