Kompot z czerwonych porzeczek

4.94 (162 ocen)

Pyszny i orzeźwiający kompot z dodatkiem kostek lodu świetnie gasi pragnienie w letnie upalne dni.

Składniki:

  • 2 szklanki obranych porzeczek
    1,5 l wody
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.94 (162 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki wypłukać i wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przestudzić i przecedzić przez gęste sitko. Posłodzić. Pyszny na zimno z kostkami lodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować