Kompot z czerwonych porzeczek

  • wyświetlono: 9315 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Pyszny i orzeźwiający kompot z dodatkiem kostek lodu świetnie gasi pragnienie w letnie upalne dni.

joanna30

Składniki

2 szkl obranych porzeczek

1,5 l wody

cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z czerwonych porzeczek

  • 1. Porzeczki wypłukać i wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przestudzić i przecedzić przez gęste sitko. Posłodzić. Pyszny na zimno z kostkami lodu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaczerwone porzeczki

Komentarze

Podobne przepisy

Koktajl z truskawek i czerwonych porzeczek

Dodane przez: atusia

Koktajl z truskawek i czerwonych porzeczek

Bardzo słodkie i mocno dojrzałe...

Czerwony kompot.

Dodane przez: matuszczakasia

Czerwony kompot

Orzeźwiający napój na upalne dni

Wigilijny kompot z suszu

Dodane przez: Ola1984

Wigilijny kompot z suszu

Taki kompot pamiętam jeszcze z...

arbuz porzeczka

Dodane przez: Bożena Z.

Koktajl jogurtowy z arbuzem i porzeczkami...

NA UPALNE DNI NAJLEPSZY!

Kompot z dyni

Dodane przez: Marija 1958

Kompot z dyni

Kompot z dyni ma specyficzny, słodki...

Kompot z jabłek

Dodane przez: Karioka

Kompot z jabłek

Kompot z jabłek to przyjemny i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE