Kompot z czereśni

  • wyświetlono: 2136 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

szybki i bajecznie prosty kompot z czereśni zarówno na letnie upały jak i na zimowe dni.

damian_barbara20
  • 40min

Składniki

- czereśnie
- woda
- cukier( po 1,5 łyżki do każdego słoika litrowego)
- słoiki litrowe
- garnek z szerokim dnem do pasteryzacji

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z czereśni

  • 1. 1. Czereśnie myjemy i obieramy z gałązek. Następnie napełniamy do pełna słoiki litrowe dodajemy do każdego po 1,5 łyżki cukru jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać więcej cukru. Zalewamy wodą i zakręcamy.
    2.Garnek z szerokim dnem ścielimy ścierka i układamy w nim słoiki. Następnie zalewamy wodą około 5 cm. Pasteryzujemy od zagotowania wody na małym ogniu 20 minut.

Porady

jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie kompoty można dodać więcej cukru

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakicukierPrzetworyCzereśnieprzetwory z owoców

Komentarze

Podobne przepisy

image-0nxagn8

Dodane przez: Di bloguje

Dżem z czereśni

Chyba każdy przyzna mi rację, jak...

Dżem z czereśni z szampanem

Dodane przez: alaaa

Dżem z czereśni z szampanem

Dżem na zimę z czereśni. Trochę...

dżem z czereśni

Dodane przez: marta625

Dżem z czereśni

Domowy dżem w słoiki

image-1a6sfnb

Dodane przez: ewuska2016

Dżem z czereśni

Domowy najlepszy

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: bogusia82

Kompot z wiśni na zimę

Prosty i szybki kompot z wiśni...

kompot z jabłek

Dodane przez: Kamala

Kompot z jabłek papierówek

Dostałam od Cioci dużo jabłek typu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE