Kompot z czereśni

  • wyświetlono: 1870 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny, zwłaszcza zimową porą.

tati
  • 60min

Składniki

5 kg czereśni
po 4 łyżki cukru na słoik

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z czereśni

  • Kompot z czereśni1. Czereśnie myjemy i wkładamy do umytych i wysuszonych słoików.
  • Kompot z czereśni2. Do każdego słoika wsypujemy po 4 łyżki cukru.
  • Kompot z czereśni3. . Zalewamy ciepłą wodą, starannie osuszamy słoiki i zakręcamy, pasteryzujemy słoiki ok. 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babciCzereśniekompot

Komentarze

Podobne przepisy

image-0nxagn8

Dodane przez: Di bloguje

Dżem z czereśni

Chyba każdy przyzna mi rację, jak...

Dżem z czereśni z szampanem

Dodane przez: alaaa

Dżem z czereśni z szampanem

Dżem na zimę z czereśni. Trochę...

dżem z czereśni

Dodane przez: marta625

Dżem z czereśni

Domowy dżem w słoiki

image-1a6sfnb

Dodane przez: ewuska2016

Dżem z czereśni

Domowy najlepszy

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: bogusia82

Kompot z wiśni na zimę

Prosty i szybki kompot z wiśni...

kompot z jabłek

Dodane przez: Kamala

Kompot z jabłek papierówek

Dostałam od Cioci dużo jabłek typu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE