Kompot wieloowocowy-jesienny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kompot z darów jesieni : gruszek,jabłek,śliwek doprawiony cynamon cudownie smakuje i świetnie rozgrzewa :)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 l wody
    2 gruszki
    2 jabłka
    ok.20 dag śliwek
    łyżeczka cynamonu
    troszkę kwasku cytrynowego lub soku z cytryny
    cukier do smaku

Kompot wieloowocowy-jesienny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć dokładnie.Śliwki wypestkować,jabłka i gruszki obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.Wodę zagotować ,wrzucić owoce,dodać cynamon i wszystko razem zagotować ok.2 min.Następnie przykryć kompot i pozostawić na ok.5 min.aby owoce oddały smak.Następnie gorący przecedzić ,posłodzić do smaku i doprawić kwaskiem cytrynowym.

Porady

Jeśli ktoś lubi może ugotować kompot z dodatkiem 3-4 gożdzików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy