Dary ogrodu to coś, co kocham najbardziej. Wystarczy wyjść, zerwać czy wykopać to, na co akurat ma się ochotę i gotowe. Samo zdrowie prosto z krzaczka... lub grządki :) Latem polecam samemu gotować ko
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- wiśnie: 30 sztuk
- czereśnie: 30 sztuk
- agrest: 30 sztuk
- czarna porzeczka (łodyżki z owocami): 20 sztuk
- czerwona porzeczka (łodyżki z owocami): 20 sztuk
- woda: 5 litrów
- cukier: 0.5 szklanki
Kompot wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce umyć, porzeczki zerwać z łodyżek, zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 30 minut. Pod koniec gotowania dosłodzić do smaku. Przestudzić. Jeśli kompot wyjdzie zbyt intensywny w smaku, wystarczy dolać przegotowanej wody.
Komentarze