Kompot wieloowocowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dary ogrodu to coś, co kocham najbardziej. Wystarczy wyjść, zerwać czy wykopać to, na co akurat ma się ochotę i gotowe. Samo zdrowie prosto z krzaczka... lub grządki :) Latem polecam samemu gotować ko

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wiśnie: 30 sztuk
    - czereśnie: 30 sztuk
    - agrest: 30 sztuk
    - czarna porzeczka (łodyżki z owocami): 20 sztuk
    - czerwona porzeczka (łodyżki z owocami): 20 sztuk
    - woda: 5 litrów
    - cukier: 0.5 szklanki

Kompot wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kompot wieloowocowy 1. Owoce umyć, porzeczki zerwać z łodyżek, zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 30 minut. Pod koniec gotowania dosłodzić do smaku. Przestudzić. Jeśli kompot wyjdzie zbyt intensywny w smaku, wystarczy dolać przegotowanej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy