Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

  • wyświetlono: 130 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny i orzeźwiający

Alex M

Składniki

1 kg truskawek
1 cytryna
3-4 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

  • 1.
    Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Postawić na małym ogniu i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wrzucić do wrzącego kompotu, zamieszać. Minutę gotować. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Wystudzić a najlepiej schłodzić. Można podawać z kostkami lodu w upalne dni

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

kompot

Dodane przez: PolskaGotuje

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

Orzeźwiający, pyszny kompot z kardamonem,...

Orzeźwiający kompot truskawkowo-rabarbarowy

Dodane przez: Mienta

Orzeźwiający kompot truskawkowo-rabarbarowy

Skutecznie ugasi pragnienie w upalne...

Kompot rabarbarowo truskawkowy.

Dodane przez: neliada

Kompot rabarbarowo truskawkowy

Wiosenna moc witamin. Kompot...

kompot truskawkowo-czeresniowy

Dodane przez: Alex M

Kompot truskawkowo-czeresniowy

Przepyszny!

Truskawkowy kompot z cytrusową nutą

Dodane przez: Mienta

Truskawkowy kompot z cytrusową nutą

Szybki i prosty kompot z naszych...

Smak dzieciństwa - kompot truskawkowy

Dodane przez: Paulina Nosek

Smak dzieciństwa - kompot truskawkowy

Najwspanialszy smak dzieciństwa....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE