Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

5 (145 ocen)

Pyszny i orzeźwiający

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    1 cytryna
    3-4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Postawić na małym ogniu i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wrzucić do wrzącego kompotu, zamieszać. Minutę gotować. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Wystudzić a najlepiej schłodzić. Można podawać z kostkami lodu w upalne dni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować