Kompot rabarbarowy z galaretką

5 (194 ocen)

Orzeźwiający kompot z dzieciństwa :) Schłodzony, świetnie ugasi pragnienie w upalne popołudnia.

Składniki:

  • 500g rabarbaru
    6-8 łyżek cukru
    2l wody
    1 galaretka truskawkowa
    2 łyżki soku z cytryny







Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot rabarbarowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rabarbar pokrój 1. Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki,. Cukier przesypać do garnka i zagrzać na małym ogniu. Gdy cukier zacznie się karmelizować dodać rabarbar oraz suchą galaretkę i zamieszać. Dusić przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Następnie dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze kilka minut. Na koniec dodać sok z cytryny i zdjąć kompot z ognia. Podawać gdy ostygnie, a najlepiej schłodzony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować