Kompot jabłkowo-wiśniowy

  • wyświetlono: 355 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kompot z owoców lata, jest bardzo aromatyczny i można go spożywać na zimno jak również gorąco.

Milena127

Składniki

4jabłka
2szklanki wydrylowanych wiśni
5łyżek cukru
3litry wody

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot jabłkowo-wiśniowy

  • 1. Wiśnie umyć i wydrylować.
  • 2. Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki.
  • 3. Gotowe jabłka i wiśnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą dodając cukier. Gotować ok 10-15min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcicukierwodanapojedla ochłodyowoce latadla małych i dużychna kazda porena gorącodo piciakompot z wiśni i jabłek

Komentarze

Podobne przepisy

kompot z pigwy

Dodane przez: AnnaKoziel

Kompot pigwowo-jabłkowy

Przetwory z pigwy nadają się idealnie...

image-1bt7po5

Dodane przez: Alex M

Kompot jabłkowy z żurawiną

Bardzo zdrowy kompot w pięknym...

Kompot wiśniowy z nutką cytryny

Dodane przez: Kloruś

Kompot wiśniowy z nutką cytryny

Jeśli kompot to na pewno wiśniowy,...

Kompot z jabłek i mięty.

Dodane przez: BABECZKA 35

Miętowo-jabłkowy kompot

Pachnący miętą .

Kompot jabłkowo limonkowy z miętą

Dodane przez: AnetaJ

Kompot jabłkowo-limonkowy z miętą

Czy może być coś lepszego? Schłodzony...

image-1j3v09k

Dodane przez: justyna33

Kompot jabłkowo-gruszkowy

Doskonały do obiadu,z aromatem...