Kompot bez cukru ze śliwek węgierek

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kompot ze śliwek węgierek to klasyk. Tak robiła go moja babcia, mama, a teraz ja. Zawsze się przyda, a przede wszystkim w zimowe, długie dni.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Każda ilość śliwek węgierek
    woda
    słoiki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kompot

Kompot bez cukru ze śliwek węgierek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Owoce myję, osuszam, pozbawiam pestek, układam w słoikach. Owoce zalewam gorącą przegotowaną wodą. Poziom wody nie powinien przekraczać 2 cm. poniżej otworu słoika. Słoiki zakręca, pasteryzuję 15 minut, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną , wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki węgierki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować